Vietnamese Gegrilde Kip Met 5 Kruiden
2012-03-17- Keuken:Chinese
- Gang:Bijgerecht
- MoeilijkheidsgraadGevorderde
- Add to favorites
- Hoeveelheid: 5 Grills
- Personen: 5
- Voorbereidingstijd: 30m
- Kooktijd: 40m
- KLaar in: 1:40 h
Gemiddelde beoordeling
(4.3 / 5)
172people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Eiwit
500 mg -
Zout
5 gr -
Vezels
500 mg -
Suiker
25 gr -
Calorieën
1250
Ingrediënten
- 6 gesneden teentjess knoflook
- 1 grote sjalot fijn gehakt
- 1 eetlepel verse gember fijn gesneden
- 4 theelepels suiker
- 1 dl soya saus
- 1/2 dl vissaus
- 1/2 theelepel 5 kruiden poeder
- Zwarte peper gemalen
- 1 kip gesneden in 8 stukken
- Zout naar smaak
Werkwijze
Stap1
Maak een mengsel van de gember, sjalot, gember, suiker zodat er een pasta ontstaat.
Stap2
Maak daarna de marinade af door de volgende ingrediënten te mengen in een kom samen met het mengsel van stap 1. De soyasaus, vissaus, 5 kruidenpoeder en gemalen peper en zout.
Stap3
Leg de kipstukken in een platte ovenschaal en smeer ze in met de marinade. Dek de kip af met plasticfolie en laat ze 12 uur marineren. het makkelijkst is dat 1 nacht.
Stap4
Verwarm een grill medium warm. Haal de kip uit de ovenschaal en houdt de marinade apart.
Stap5
Plaats de kip met de velkant op de grill en bak ze langzaam bruin in ca. 12 minuten. Draai ze een paar keer om tijdens deze eerste garing. Smeer nu de marinade op de velkant en bak ze rustig verder bij een temperatuur van ca. 150 graden Celsius. Draai ze af en toe om gedurende 15 minuten totdat de kip gaar is.
Stap6
Haal de kip van de grill en pak ze nog even in aluminium folie gedurende 10 minuten om ze verder te laten garen of in de oven bij een temparatuur van 170 graden Celsius.