Loader

Vietnamese Gegrilde Kip Met 5 Kruiden

2012-03-17
  • Yield : 5 Grills
  • Servings : 5
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:40 h
Average Member Rating

(4.3 / 5)

4.3 5 172
Rate this recipe

172people rated this recipe

Related Recipes:
  • Ajam Smoor kip

  • Oosterse eendenborstfilet met eiermie en groenten

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Eiwit

    500 mg
  • Zout

    5 gr
  • Vezels

    500 mg
  • Suiker

    25 gr
  • Calorieën

    1250

Ingredients

  • 6 gesneden teentjess knoflook
  • 1 grote sjalot fijn gehakt
  • 1 eetlepel verse gember fijn gesneden
  • 4 theelepels suiker
  • 1 dl soya saus
  • 1/2 dl vissaus
  • 1/2 theelepel 5 kruiden poeder
  • Zwarte peper gemalen
  • 1 kip gesneden in 8 stukken
  • Zout naar smaak

Method

Step 1

Maak een mengsel van de gember, sjalot, gember, suiker zodat er een pasta ontstaat.

Step 2

Maak daarna de marinade af door de volgende ingrediënten te mengen in een kom samen met het mengsel van stap 1. De soyasaus, vissaus, 5 kruidenpoeder en gemalen peper en zout.

Step 3

Leg de kipstukken in een platte ovenschaal en smeer ze in met de marinade. Dek de kip af met plasticfolie en laat ze 12 uur marineren. het makkelijkst is dat 1 nacht.

Step 4

Verwarm een grill medium warm. Haal de kip uit de ovenschaal en houdt de marinade apart.

Step 5

Plaats de kip met de velkant op de grill en bak ze langzaam bruin in ca. 12 minuten. Draai ze een paar keer om tijdens deze eerste garing. Smeer nu de marinade op de velkant en bak ze rustig verder bij een temperatuur van ca. 150 graden Celsius. Draai ze af en toe om gedurende 15 minuten totdat de kip gaar is.

Step 6

Haal de kip van de grill en pak ze nog even in aluminium folie gedurende 10 minuten om ze verder te laten garen of in de oven bij een temparatuur van 170 graden Celsius.

Recipe Type: Tags: , , Ingredients: , ,