Semi Freddo
2019-01-26- Keuken:Italië
- Gang:Dessert
- MoeilijkheidsgraadBeginner
-
Add to favorites
- Personen: 8
- Voorbereidingstijd: 20m
- Kooktijd: 10m
- KLaar in: 30m
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:

Ingredienten (Voor de semifreddo)
- 200 gram slagroom
- 120 gram donkere chocolade, fijngehakt
- 2 zakjes earl grey thee
- 6 eidooiers
- 3 eetlepels suiker
Ingredients (Voor de Cointreau room)
- 100 gram opgeklopte slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2-3 Theelepels Cointreau
Werkwijze
Stap1
Zet een kookpan op het vuur met 20 cm heet water en breng dat aan de kook. Dit is je bain marie. Heet water pan om je eieren gaar te kloppen tot 79 graden Celsius
Stap2
Klop de slagroom dik vloeibaar met de mixer met de helft van de suiker en zet de ze in de koelkast
Stap3
Klop nu de eieren met de andere helft van de suiker au bain marie in een metalen kom op de pan met bijna kokend water. Dit kloppen doe je constant en let op dat de eieren niet te gaar worden. Je kunt dit controleren met een kerntemperatuurmeter tot 79 graden Celsius.
Stap4
Klop daarna de eiermassa koud met een mixer