Loader

Oosterse eendenborstfilet met eiermie en groenten

2019-02-09
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1people rated this recipe

Related Recipes:
  • Atjar Tjampoer

  • Ajam Smoor kip

  • Vietnamese Gegrilde Kip Met 5 Kruiden

Ingredients

  • Receptuur voor 4 personen:
  • 2 Eendenborsten "La Lande" Schoongemaakt en het vet ingesneden Daarna licht peperen en zouten
  • Voor de marinade
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 uitgeperste limoen
  • 2 cm fijn gesneden verse gember
  • 2 teentjes fijn gesneden knoflook
  • 4 eetlepels paneermeel of Japans broodkruim Panko
  • peper en zout

Method

Step 1

Verwarm een koekenpan op hoog vuur en leg de filets met de vetkant in de droge pan. Sleep de eendenfilets rond in de pan en je ziet dat het vet eruit wordt gebakken. Let goed op dat het vuur niet te hoog staat. Anders branden de filets aan. Als het vet mooi goudbruin kun je het vet uit de pan in een bakje opvangen en de filets nog 1 minuut aan de vleeskant bakken. Haal de filets uit de pan en steek in de dunste filet een kerntemperatuurmeter tot de helft in het vlees en zet de temperatuur op 50 graden. Je bent nu klaar om straks de filets in de oven te plaatsen van 170 graden Celsius.

Step 2

Aan de slag

Step 3

Meng alle ingrediënten door elkaar. Smeer eerst de eendenborst in met enkel de marinade. Neem nu 3 eetlepels Panko of paneermeel en mengen dit met 5 eetlepels marinade. Dit gaat op de eend. De overige marinade om je gerecht op smaak te maken.

Step 4

Voor het garnituur

Step 5

Breng voldoende water met en beetje zout aan de kook. Laat de eiermie in het kokend water wellen zonder dat het vuur onder de pan brandt. ca. 8 minuten. Zet de wokpan op het vuur om hem voor te verwarmen Zet de filets in de oven en begin met wokken van de groenten. Fruit het uitje lichtbruin Voeg de paprika toe en de knoflook Daarna de prei, bosui en sugar snaps breng het geheel op smaak met de marinade en voeg de eiermier toe. Zorg dat alles warm is en haal de eendenborst uit de oven als ze goed is en snijdt ze in dunne plakken

Step 6

Serveren

Step 7

Je kunt er ook nog extra gamba's bij bakken.

Recipe Type: