Loader

Franse Perentaart

2019-02-05
  • Servings : 8
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:15 h
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1people rated this recipe

Related Recipes:
  • Avocado met gegrilde asperges en garnalen

  • Avocado met een rilette van gerookte zalm

  • Armagnac of Cognacsaus

  • Appeltjes uit de oven

  • Appelcake-je als dessert

Recept voor een taart voor 8 personen:

Ingredients

  • Receptuur voor het Briseedeeg
  • 200 gram bloem gezeefd
  • 3 eetlepels suiker (voor een zoete taart)
  • snufje zout
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • Receptuur voor het Amandel beslag

Method

Step 1

Kneed snel met de hand het deeg tot een samenhangende deegmassa. Niet te lang kneden. Indien nodig 1 eetlepel water toe voegen. Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast. Als je het gaat gebruiken ½ uur van te voren uit de koeling halen.

Step 2

Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm welke licht ingesmeerd is met een beetje boter.

Amandelbeslag voor de vulling

  • 100 gram boter 
  • 100 gram geschaafde amandelen 
  • 50   gram suiker 
  • 2   eieren 
  • Snufje kaneel 

 Werkwijze: 

Vermengen tot een beslag in een keuken machine met een mes.  Schep het beslag in de briseedeeg vorm en strijk het beslag glad.

4 Elstarappels schillen en klokhuis verwijderen en in gelijkmatige partjes snijden. Leg deze partjes mooi rond met kaneel en suiker.

Afbakken in de voorverwarmde oven van 180 graden Celsius in ca. 35 minuten.

Recipe Type: Tags: , Ingredients: , , ,