Avocadomousse met scampi’s, komkommer en op de huid gebakken schelvis/dorade.
2019-02-16- Personen: 4
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Ingrediënten
- 1 Rijpe avocado
- 50 gr gepelde scampi’s
- 1 teentje knoflook fijngesneden zonder het pitje
- 1 mespuntje cayennepeper
- Peper en zout
- 1 komkommer
- Croutons van wit of foccacia brood rond of vierkant
- 4 stukjes schelvisfilet of dorade van ca. 40 gr
- 1 eetlepel druivenpitolie
- 2 eetlepels mascarpone
- ½ eetlepel tomatenketchup
- 2 x mespuntje paprikapoeder
- 1 scheutje droge sherry
- Paar druppels worchestersauce
Werkwijze
Stap1
Bak de scampi’s in een beetje olie en voeg de knoflook toe en een beetje peper en zout. Laat ze afkoelen in de koelkast en snijd ze daarna in kleine stukjes.
Stap2
Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees met een vork een beetje los. Knijp een halve sinaasappel uit op deze massa, zodat ze op smaak komt en niet verkleurt.
Stap3
Snijd van de komkommer een dun plakje af en steek met een klein stekertje 12 rondjes uit.
Stap4
Als je geen stekertje hebt kun je ook kleine vierkantjes snijden. Snijd van een halve komkommer kleine blokjes zonder de pitjes. Voeg deze aan de avocado toe. Voeg nu ook de scampi’s toe en meng alles met een lepel door elkaar en breng het geheel op smaak.
Stap5
Zet een bakpan met een teflonlaag op het vuur en laat deze warm/heet worden. Smeer de schelvisfilets in met een beetje druivenpitolie of zonnebloemolie. Leg de filetstukjes met de huidkant in de pan en laat deze ca. 1 minuut liggen op hoog vuur. Daarna omdraaien en de andere kant nog 10 seconden bakken. Leg ze op een klein ovenschaaltje en doe de filet vlak voor het serveren nog 3 minuten in de oven van 170 graden Celsius.
Stap6
Voor de creme: Meng de mascarponje, tomatenketchup, paprikapoeder, droge sherry, worcestersaus en de peper en zout door elkaar en maak het op smaak met peper en zout. Doe de crème in een spuitzakje.
Stap7
Opmaak van het bord: Maak van 2 lepels een quennelle van de avocadomousse en leg deze in het midden van het bord. Spuit hieromheen 6 of 8 toefjes crème van de mascarpone. Plaats hier om en om de croutons en de komkommer en/of cresse op.
Stap8
Plaats hierop de gegaarde schelvisfilet en garneer dit af met een takje cresse.
Stap9
Op de foto zie je nog een toefje gebakken katafideeg als vogelnestje.