Loader

Avocado met gegrilde asperges en garnalen

2019-02-16
  • Personen: 4
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Stem op dit recept

1people gestemd op dit recept

Related Recipes:
  • Avocado met een rilette van gerookte zalm

  • Aubergine rolletjes met ansjovisfilet

  • Aubergine compote met ansjovis

  • Armagnac of Cognacsaus

  • Appeltjes uit de oven

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • citroensap
  • peper en zout
  • 16 grote garnalen of gamba's
  • 4 witte asperges
  • Cocktailsaus

Werkwijze

Stap1

Maak de avocado's schoon en plet een halve avocado tussen twee velletjes plasticfolie met een steelpannetje en besprenkel de avocado plak met citroensap en peper en zout.

Stap2

Maak de vorm rechthoekig of eventueel rond.

Stap3

Leg de plakken in de vriezer en na ca. 3 uur is ze volledig bevroren.

Stap4

Haal ze een voor een uit de vriezer en snijdt of steek ze in de gewenste vorm en leg ze direct op het bord.

Stap5

Blancheer de asperges 4 minuten en gril ze daarna in druivenpit olie of een andere olie om mee te bakken.

Stap6

Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op het bord of op de avocadoplak.

Stap7

Schik er de garnalen erbij en giet er een cocktailsaus bij.

Stap8

Garneer het geheel met een cresse of takje kervel, peterselie.

Stap9

Op de foto is er nog een extra gebakken nestje van kataifideeg gebruikt om te garneren.

Stap10

Wijntip: Riesling of Gewurststraminer uit de Elzas.