Avocado met gegrilde asperges en garnalen
2019-02-16- Cuisine: Frankrijk
- Course: Voorgerecht
- Skill Level: Makkelijk
-
Add to favorites
- Servings : 4
Average Member Rating
(5 / 5)
1people rated this recipe
Related Recipes:
Ingredients
- 2 avocado's
- citroensap
- peper en zout
- 16 grote garnalen of gamba's
- 4 witte asperges
- Cocktailsaus
Method
Step 1
Maak de avocado's schoon en plet een halve avocado tussen twee velletjes plasticfolie met een steelpannetje en besprenkel de avocado plak met citroensap en peper en zout.
Step 2
Maak de vorm rechthoekig of eventueel rond.
Step 3
Leg de plakken in de vriezer en na ca. 3 uur is ze volledig bevroren.
Step 4
Haal ze een voor een uit de vriezer en snijdt of steek ze in de gewenste vorm en leg ze direct op het bord.
Step 5
Blancheer de asperges 4 minuten en gril ze daarna in druivenpit olie of een andere olie om mee te bakken.
Step 6
Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op het bord of op de avocadoplak.
Step 7
Schik er de garnalen erbij en giet er een cocktailsaus bij.
Step 8
Garneer het geheel met een cresse of takje kervel, peterselie.
Step 9
Op de foto is er nog een extra gebakken nestje van kataifideeg gebruikt om te garneren.
Step 10
Wijntip: Riesling of Gewurststraminer uit de Elzas.