Avocado met gegrilde asperges en garnalen
2019-02-16- Keuken:Frankrijk
- Gang:Voorgerecht
- MoeilijkheidsgraadMakkelijk
-
Add to favorites
- Personen: 4
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Ingrediënten
- 2 avocado's
- citroensap
- peper en zout
- 16 grote garnalen of gamba's
- 4 witte asperges
- Cocktailsaus
Werkwijze
Stap1
Maak de avocado's schoon en plet een halve avocado tussen twee velletjes plasticfolie met een steelpannetje en besprenkel de avocado plak met citroensap en peper en zout.
Stap2
Maak de vorm rechthoekig of eventueel rond.
Stap3
Leg de plakken in de vriezer en na ca. 3 uur is ze volledig bevroren.
Stap4
Haal ze een voor een uit de vriezer en snijdt of steek ze in de gewenste vorm en leg ze direct op het bord.
Stap5
Blancheer de asperges 4 minuten en gril ze daarna in druivenpit olie of een andere olie om mee te bakken.
Stap6
Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op het bord of op de avocadoplak.
Stap7
Schik er de garnalen erbij en giet er een cocktailsaus bij.
Stap8
Garneer het geheel met een cresse of takje kervel, peterselie.
Stap9
Op de foto is er nog een extra gebakken nestje van kataifideeg gebruikt om te garneren.
Stap10
Wijntip: Riesling of Gewurststraminer uit de Elzas.