Loader

Avocado met gegrilde asperges en garnalen

2019-02-16
  • Servings : 4
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1people rated this recipe

Related Recipes:
  • Avocado met een rilette van gerookte zalm

  • Aubergine rolletjes met ansjovisfilet

  • Aubergine compote met ansjovis

  • Armagnac of Cognacsaus

  • Appeltjes uit de oven

Ingredients

  • 2 avocado's
  • citroensap
  • peper en zout
  • 16 grote garnalen of gamba's
  • 4 witte asperges
  • Cocktailsaus

Method

Step 1

Maak de avocado's schoon en plet een halve avocado tussen twee velletjes plasticfolie met een steelpannetje en besprenkel de avocado plak met citroensap en peper en zout.

Step 2

Maak de vorm rechthoekig of eventueel rond.

Step 3

Leg de plakken in de vriezer en na ca. 3 uur is ze volledig bevroren.

Step 4

Haal ze een voor een uit de vriezer en snijdt of steek ze in de gewenste vorm en leg ze direct op het bord.

Step 5

Blancheer de asperges 4 minuten en gril ze daarna in druivenpit olie of een andere olie om mee te bakken.

Step 6

Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op het bord of op de avocadoplak.

Step 7

Schik er de garnalen erbij en giet er een cocktailsaus bij.

Step 8

Garneer het geheel met een cresse of takje kervel, peterselie.

Step 9

Op de foto is er nog een extra gebakken nestje van kataifideeg gebruikt om te garneren.

Step 10

Wijntip: Riesling of Gewurststraminer uit de Elzas.