Aubergine rolletjes met ansjovisfilet
2019-02-16- Keuken:Spanje
- Gang:Bijgerecht, Borrelhapjes, Tapas, Visgerecht
- MoeilijkheidsgraadMakkelijk
-
Add to favorites
- Personen: 4
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Ingrediënten
- 8 dunne plakken van een dikke aubergine
- 8 ansjovis filets
- 16 dunne reepjes piment
- Olijfolie of knoflookolie
- Peper en zout
Werkwijze
Stap1
Bak de aubergine plakjes in een beetje olijfolie of knoflookolie om en om bruin.
Stap2
Laat de plakken afkoelen.
Stap3
Leg op de plak 2 reepjes piment van een ½ cm en een ansjovisfilet en rol de aubergineplak op.
Stap4
Klaar om te serveren met een cocktailprikkertje.
Stap5
PIMENT
Stap6
Leg een hele paprika in een oven van 200 graden ca. 25 minuten.
Stap7
De paprika uit de oven halen en even af laten koelen.
Stap8
De boven-en onderkant van de paprika afsnijden en de paprika doorsnijden en de zaadlijsten eruit halen. Nu kun je de paprika makkelijk pellen.
Stap9
Het vruchtvlees wat nu overblijft, is piment of pimiento. Dit wordt in veel Spaanse gerechten gebruikt als decoratie maar ook als bestanddeel voor een gerecht.
Stap10
Je kunt met de ingrediënten van dit gerecht ook een salade maken; Dit gaat als volgt:
Stap11
De aubergine in kleine blokjes snijden en bakken in de olie, aflaten koelen en de gesneden piment en de gesneden ansjovis toevoegen, mengen en op smaak maken met peper uit de molen.