Armagnac of Cognacsaus
2019-02-16- Keuken:Frankrijk
- Gang:Saus
- MoeilijkheidsgraadMakkelijk
- Add to favorites
- Personen: 4
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Ingrediënten
- 1/2 gesnipperd uitje extra fijn
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 eetlepel roomboter
- Als je het hebt 2 eetlepels glace de viande / jus de veau
- 1/2 dl Armagnac of Cognac
- 2 dl room of creme fraiche
- Peper en zout
Werkwijze
Stap1
Neem een steelpannetje en doe hierin de boter en zet het op een matig vuur
Stap2
Als de boter is uitgebruist, doe dan de ui erbij er laat dit zachtjes fruiten
Stap3
Vervolgens de knoflook toevoegen met een snufje zout
Stap4
Bak dit 1 minuutje
Stap5
Voeg de Armagnac of Cognac toe en laat dit eventueel flamberen
Stap6
Als je dat niet doet dan laten inkoken totdat er niet veel meer over is gebleven dan een dun laagje van ca. 2 mm
Stap7
Voeg eventueel de glace de viande toe en breng dit aan de kook
Stap8
Voeg de room toe en breng dit aan de kook en breng dit op smaak met peper en zout.