Loader

Armagnac of Cognacsaus

2019-02-16
  • Servings : 4
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1people rated this recipe

Related Recipes:
  • Avocado met gegrilde asperges en garnalen

  • Avocado met een rilette van gerookte zalm

  • Appeltjes uit de oven

  • Appelcake-je als dessert

  • Abrikozen bavarois

Ingredients

  • 1/2 gesnipperd uitje extra fijn
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel roomboter
  • Als je het hebt 2 eetlepels glace de viande / jus de veau
  • 1/2 dl Armagnac of Cognac
  • 2 dl room of creme fraiche
  • Peper en zout

Method

Step 1

Neem een steelpannetje en doe hierin de boter en zet het op een matig vuur

Step 2

Als de boter is uitgebruist, doe dan de ui erbij er laat dit zachtjes fruiten

Step 3

Vervolgens de knoflook toevoegen met een snufje zout

Step 4

Bak dit 1 minuutje

Step 5

Voeg de Armagnac of Cognac toe en laat dit eventueel flamberen

Step 6

Als je dat niet doet dan laten inkoken totdat er niet veel meer over is gebleven dan een dun laagje van ca. 2 mm

Step 7

Voeg eventueel de glace de viande toe en breng dit aan de kook

Step 8

Voeg de room toe en breng dit aan de kook en breng dit op smaak met peper en zout.

Recipe Type: Ingredients: , , , ,