Armagnac of Cognacsaus
2019-02-16- Cuisine: Frankrijk
- Course: Saus
- Skill Level: Makkelijk
-
Add to favorites
- Servings : 4
Average Member Rating
(5 / 5)
1people rated this recipe
Related Recipes:
Ingredients
- 1/2 gesnipperd uitje extra fijn
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 eetlepel roomboter
- Als je het hebt 2 eetlepels glace de viande / jus de veau
- 1/2 dl Armagnac of Cognac
- 2 dl room of creme fraiche
- Peper en zout
Method
Step 1
Neem een steelpannetje en doe hierin de boter en zet het op een matig vuur
Step 2
Als de boter is uitgebruist, doe dan de ui erbij er laat dit zachtjes fruiten
Step 3
Vervolgens de knoflook toevoegen met een snufje zout
Step 4
Bak dit 1 minuutje
Step 5
Voeg de Armagnac of Cognac toe en laat dit eventueel flamberen
Step 6
Als je dat niet doet dan laten inkoken totdat er niet veel meer over is gebleven dan een dun laagje van ca. 2 mm
Step 7
Voeg eventueel de glace de viande toe en breng dit aan de kook
Step 8
Voeg de room toe en breng dit aan de kook en breng dit op smaak met peper en zout.