Appeltjes uit de oven
2019-02-16- Cuisine: België, Frankrijk
- Course: Dessert, Patisserie
- Skill Level: Makkelijk
-
Add to favorites
- Servings : 4
Average Member Rating
(5 / 5)
1people rated this recipe
Related Recipes:
Ingredients
- 4 Galia appeltjes of Pinklady
- 100 gram boter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels honing
- 100 gram suiker
- Kaneel
Method
Step 1
Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
Step 2
Schil de appels en haal het klokhuis met een appelboor eruit.
Step 3
Het maken van appelstroop/sap:
Step 4
Doe de schillen in een steelpannetje met de 50 gram suiker en de honing en vul het pannetje zodat de schillen helemaal onder water staan.
Step 5
Breng dit aan de kook totdat er nog 12 cm water in de pan aanwezig is.
Step 6
Giet de appelsap door een zeefje en gebruik dit straks voor de appelbereiding.
Step 7
Neem 4 soufleebakjes en doe hierin 25 boter en 25 gram suiker.
Step 8
Leg de appels in de bakjes en strooi er een beetje kaneel over heen en zet de bakjes in de oven gedurende 20 minuten.
Step 9
Haal de bakjes uit de oven en draai de appels om en giet er nu 2 cm appelstroop/sap bij iedere appel en zet de appels wederom ca. 20 minuten in de oven.
Step 10
Nu zijn de appels gaar en kun je ze serveren met eventueel een crunch van amarettikoekjes. Ook een bolletje vanilleijs smaakt erg goed bij dit frisse dessert.