Appeltjes uit de oven
2019-02-16- Keuken:België, Frankrijk
- Gang:Dessert, Patisserie
- MoeilijkheidsgraadMakkelijk
- Add to favorites
- Personen: 4
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Ingrediënten
- 4 Galia appeltjes of Pinklady
- 100 gram boter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels honing
- 100 gram suiker
- Kaneel
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
Stap2
Schil de appels en haal het klokhuis met een appelboor eruit.
Stap3
Het maken van appelstroop/sap:
Stap4
Doe de schillen in een steelpannetje met de 50 gram suiker en de honing en vul het pannetje zodat de schillen helemaal onder water staan.
Stap5
Breng dit aan de kook totdat er nog 12 cm water in de pan aanwezig is.
Stap6
Giet de appelsap door een zeefje en gebruik dit straks voor de appelbereiding.
Stap7
Neem 4 soufleebakjes en doe hierin 25 boter en 25 gram suiker.
Stap8
Leg de appels in de bakjes en strooi er een beetje kaneel over heen en zet de bakjes in de oven gedurende 20 minuten.
Stap9
Haal de bakjes uit de oven en draai de appels om en giet er nu 2 cm appelstroop/sap bij iedere appel en zet de appels wederom ca. 20 minuten in de oven.
Stap10
Nu zijn de appels gaar en kun je ze serveren met eventueel een crunch van amarettikoekjes. Ook een bolletje vanilleijs smaakt erg goed bij dit frisse dessert.