Loader

Appeltjes uit de oven

2019-02-16
  • Personen: 4
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Stem op dit recept

1people gestemd op dit recept

Related Recipes:
  • Avocado met gegrilde asperges en garnalen

  • Avocado met een rilette van gerookte zalm

  • Armagnac of Cognacsaus

  • Appelcake-je als dessert

  • Abrikozen bavarois

Ingrediënten

  • 4 Galia appeltjes of Pinklady
  • 100 gram boter
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram suiker
  • Kaneel

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven op 175 graden Celsius.

Stap2

Schil de appels en haal het klokhuis met een appelboor eruit.

Stap3

Het maken van appelstroop/sap:

Stap4

Doe de schillen in een steelpannetje met de 50 gram suiker en de honing en vul het pannetje zodat de schillen helemaal onder water staan.

Stap5

Breng dit aan de kook totdat er nog 12 cm water in de pan aanwezig is.

Stap6

Giet de appelsap door een zeefje en gebruik dit straks voor de appelbereiding.

Stap7

Neem 4 soufleebakjes en doe hierin 25 boter en 25 gram suiker.

Stap8

Leg de appels in de bakjes en strooi er een beetje kaneel over heen en zet de bakjes in de oven gedurende 20 minuten.

Stap9

Haal de bakjes uit de oven en draai de appels om en giet er nu 2 cm appelstroop/sap bij iedere appel en zet de appels wederom ca. 20 minuten in de oven.

Stap10

Nu zijn de appels gaar en kun je ze serveren met eventueel een crunch van amarettikoekjes. Ook een bolletje vanilleijs smaakt erg goed bij dit frisse dessert.

Recept soort, Ingrediënten, ,