Albigondas / Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
2019-02-16- Keuken:Spanje
- Gang:Borrelhapjes, Tapas, Vleesgerecht
- MoeilijkheidsgraadMakkelijk
-
Add to favorites
- Personen: 8
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Ingrediënten
- 500 gr. Half om half gehakt of rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 75 gr paneermeel
- 1 teentje knoflook fijn geperst
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 rode paprika fijn gesneden
- 1 snufje cayenne peper
Werkwijze
Stap1
Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en bak deze beetgaar in een beetje olijfolie met een mespuntje cayennepeper.
Stap2
Doe het gehakt in een mengkom en meng dit met het ei, tomatenketchup,knoflook en de paneermeel. Voeg er de paprika, ui, toe.
Stap3
Maak het geheel op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van en bak ze goudbruin. Dit kan ook in de oven op 180 graden Celsius in 15 minuten.
Stap4
Maak de tomatensaus warm en giet deze op de gehaktballetjes.