Loader

Ajam Smoor kip

2019-02-16
  • Servings : 4-6
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1people rated this recipe

Related Recipes:
  • Atjar Tjampoer

  • Oosterse eendenborstfilet met eiermie en groenten

  • Vietnamese Gegrilde Kip Met 5 Kruiden

Ingredients

  • 4 kippendijen
  • 8 kippenpoten
  • 200 ml ketjap
  • 1 halve nootmuskaat
  • 10 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 100 g boter
  • 2 tomaten
  • 3 kruidnagels
  • 2 bouillonblokjes of gebruik een halve liter sterke verse bouillon

Method

Step 1

Meng voor het marineren de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom.

Step 2

Laat de kip marineren.

Step 3

Pel de knoflook en uien en snijd fijn.

Step 4

Verhit een pan met de boter en fruit de knoflook.

Step 5

Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.

Step 6

Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe en laat even doorbakken.

Step 7

Voeg de kip toe.

Step 8

Verwijder het bolletje van de kruidnagels en voeg ze toe.

Step 9

Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe.

Step 10

Giet een scheut water in de kom van de marinade zodat alle ketjap gebruikt wordt en voeg toe aan de pan.

Step 11

Voeg de bouillonblokjes toe en laat de kip of nu 1 nacht marineren in de afgekoelde marinade of ga nu verder om het circa 1,5 uur te laten sudderen.

Step 12

Bij het laatste heb je minder intense smaak.

Step 13

Als je het een nacht laat marineren heb je een mooiere smaak.

Step 14

SERVEREN

Step 15

Serveer de smoor kip met gestoomde rijst en groenten.

Recipe Type: Ingredients: , ,