Loader

Ajam Smoor kip

2019-02-16
  • Personen: 4-6
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Stem op dit recept

1people gestemd op dit recept

Related Recipes:
  • Atjar Tjampoer

  • Oosterse eendenborstfilet met eiermie en groenten

  • Vietnamese Gegrilde Kip Met 5 Kruiden

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 8 kippenpoten
  • 200 ml ketjap
  • 1 halve nootmuskaat
  • 10 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 100 g boter
  • 2 tomaten
  • 3 kruidnagels
  • 2 bouillonblokjes of gebruik een halve liter sterke verse bouillon

Werkwijze

Stap1

Meng voor het marineren de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom.

Stap2

Laat de kip marineren.

Stap3

Pel de knoflook en uien en snijd fijn.

Stap4

Verhit een pan met de boter en fruit de knoflook.

Stap5

Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.

Stap6

Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe en laat even doorbakken.

Stap7

Voeg de kip toe.

Stap8

Verwijder het bolletje van de kruidnagels en voeg ze toe.

Stap9

Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe.

Stap10

Giet een scheut water in de kom van de marinade zodat alle ketjap gebruikt wordt en voeg toe aan de pan.

Stap11

Voeg de bouillonblokjes toe en laat de kip of nu 1 nacht marineren in de afgekoelde marinade of ga nu verder om het circa 1,5 uur te laten sudderen.

Stap12

Bij het laatste heb je minder intense smaak.

Stap13

Als je het een nacht laat marineren heb je een mooiere smaak.

Stap14

SERVEREN

Stap15

Serveer de smoor kip met gestoomde rijst en groenten.

Recept soort Ingrediënten, ,