Ajam Smoor kip
2019-02-16- Keuken:Chinese, Indonesië, Oosters
- Gang:Vleesgerecht
- MoeilijkheidsgraadMakkelijk
-
Add to favorites
- Personen: 4-6
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 8 kippenpoten
- 200 ml ketjap
- 1 halve nootmuskaat
- 10 teentjes knoflook
- 3 grote uien
- 100 g boter
- 2 tomaten
- 3 kruidnagels
- 2 bouillonblokjes of gebruik een halve liter sterke verse bouillon
Werkwijze
Stap1
Meng voor het marineren de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom.
Stap2
Laat de kip marineren.
Stap3
Pel de knoflook en uien en snijd fijn.
Stap4
Verhit een pan met de boter en fruit de knoflook.
Stap5
Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.
Stap6
Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe en laat even doorbakken.
Stap7
Voeg de kip toe.
Stap8
Verwijder het bolletje van de kruidnagels en voeg ze toe.
Stap9
Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe.
Stap10
Giet een scheut water in de kom van de marinade zodat alle ketjap gebruikt wordt en voeg toe aan de pan.
Stap11
Voeg de bouillonblokjes toe en laat de kip of nu 1 nacht marineren in de afgekoelde marinade of ga nu verder om het circa 1,5 uur te laten sudderen.
Stap12
Bij het laatste heb je minder intense smaak.
Stap13
Als je het een nacht laat marineren heb je een mooiere smaak.
Stap14
SERVEREN
Stap15
Serveer de smoor kip met gestoomde rijst en groenten.