Ajam Smoor kip
2019-02-16- Cuisine: Chinese, Indonesië, Oosters
- Course: Vleesgerecht
- Skill Level: Makkelijk
-
Add to favorites
- Servings : 4-6
Average Member Rating
(5 / 5)
1people rated this recipe
Related Recipes:
Ingredients
- 4 kippendijen
- 8 kippenpoten
- 200 ml ketjap
- 1 halve nootmuskaat
- 10 teentjes knoflook
- 3 grote uien
- 100 g boter
- 2 tomaten
- 3 kruidnagels
- 2 bouillonblokjes of gebruik een halve liter sterke verse bouillon
Method
Step 1
Meng voor het marineren de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom.
Step 2
Laat de kip marineren.
Step 3
Pel de knoflook en uien en snijd fijn.
Step 4
Verhit een pan met de boter en fruit de knoflook.
Step 5
Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.
Step 6
Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe en laat even doorbakken.
Step 7
Voeg de kip toe.
Step 8
Verwijder het bolletje van de kruidnagels en voeg ze toe.
Step 9
Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe.
Step 10
Giet een scheut water in de kom van de marinade zodat alle ketjap gebruikt wordt en voeg toe aan de pan.
Step 11
Voeg de bouillonblokjes toe en laat de kip of nu 1 nacht marineren in de afgekoelde marinade of ga nu verder om het circa 1,5 uur te laten sudderen.
Step 12
Bij het laatste heb je minder intense smaak.
Step 13
Als je het een nacht laat marineren heb je een mooiere smaak.
Step 14
SERVEREN
Step 15
Serveer de smoor kip met gestoomde rijst en groenten.