Aardbeien Romanoff
2019-02-16- Keuken:Frankrijk
- Gang:Dessert
- MoeilijkheidsgraadMakkelijk
- Add to favorites
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:
Ingrediënten
- 100 gram aardbeien (het liefst Hollandse)
- ½ dl jus dorange
- 10 cl (scheutje) Crème de cassis
- 2 dl slagroom
- Schepje suiker
Werkwijze
Stap1
Haal van de aardbeien de kroontjes af en spoel de aardbeien even onder de kraan af op eventueel zandkorrels.
Stap2
Snij de aardbeien in grote stukken. Leg deze 10 minuten in de jus d'orange.
Stap3
Klop ondertussen de slagroom bijna stijf met de suiker en crème de cassis.
Stap4
Haal de aardbeien uit de jus d'orange en meng de zomerkoninkjes met de slagroom.
Stap5
SERVEREN
Stap6
Neem een diep bord en schep hierop de Romanoff slagroom.
Stap7
Schenk er een beetje jus d'orange over en garneer dit af met een kletskop en een beetje poedersuiker.
Stap8
TIP
Stap9
De snelle manier is als je de aardbeien in de Grand Marnier legt en apart slagroom opslaat en de slagroom door de aardbeien heen spatelt en dan in ronde steker modelleren op een bord.