Aardappelpuree met olijfolie en roomboter
2019-02-13- Keuken:Frankrijk, Italië
- MoeilijkheidsgraadGemiddeld
-
Add to favorites
Gemiddelde beoordeling
(5 / 5)
1people gestemd op dit recept
Related Recipes:

Ingrediënten
- 1 kg pureeaardappels / kruimig
- 1/2 dl olijfolie
- 50 gram roomboter
- peper, zout en eventueel verse nootmuskaat
Werkwijze
Stap1
Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.
Stap2
Doe ze in een kookpan en voeg net zoveel water toe totdat de aardappels net onder staan. Doe er een 1/2 theelepeltje zout bij en breng ze aan de kook met de deksel op de pan. Als het kookt de deksel schuin op de pan leggen en in ca. 15 minuten de aardappels gaar koken.
Stap3
Giet de aardappels af en pureer de aardappels met een vork of pureeknijper. Voeg de olijfolie en de roomboter toe en meng het geheel met een spatel en voeg smaakstoffen toe naar smaak.