Loader

Aardappelpuree met olijfolie en roomboter

2019-02-13
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1people rated this recipe

Related Recipes:
  • Avocado met gegrilde asperges en garnalen

  • Avocado met een rilette van gerookte zalm

  • Armagnac of Cognacsaus

  • Appeltjes uit de oven

  • Appelcake-je als dessert

Ingredients

  • 1 kg pureeaardappels / kruimig
  • 1/2 dl olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • peper, zout en eventueel verse nootmuskaat

Method

Step 1

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.

Step 2

Doe ze in een kookpan en voeg net zoveel water toe totdat de aardappels net onder staan. Doe er een 1/2 theelepeltje zout bij en breng ze aan de kook met de deksel op de pan. Als het kookt de deksel schuin op de pan leggen en in ca. 15 minuten de aardappels gaar koken.

Step 3

Giet de aardappels af en pureer de aardappels met een vork of pureeknijper. Voeg de olijfolie en de roomboter toe en meng het geheel met een spatel en voeg smaakstoffen toe naar smaak.

Recipe Type: Ingredients: