Loader

Aardappelpuree met olijfolie en roomboter

2019-02-13
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Stem op dit recept

1people gestemd op dit recept

Related Recipes:
  • Avocado met gegrilde asperges en garnalen

  • Avocado met een rilette van gerookte zalm

  • Armagnac of Cognacsaus

  • Appeltjes uit de oven

  • Appelcake-je als dessert

Ingrediënten

  • 1 kg pureeaardappels / kruimig
  • 1/2 dl olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • peper, zout en eventueel verse nootmuskaat

Werkwijze

Stap1

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.

Stap2

Doe ze in een kookpan en voeg net zoveel water toe totdat de aardappels net onder staan. Doe er een 1/2 theelepeltje zout bij en breng ze aan de kook met de deksel op de pan. Als het kookt de deksel schuin op de pan leggen en in ca. 15 minuten de aardappels gaar koken.

Stap3

Giet de aardappels af en pureer de aardappels met een vork of pureeknijper. Voeg de olijfolie en de roomboter toe en meng het geheel met een spatel en voeg smaakstoffen toe naar smaak.

Recept soort Ingrediënten